Wat is er te doen?

Workshops

*** Draagadvies voor het gebruik van een draagdoek of drager? Om 10.00 uur geeft  Studio Koester een workshop over dit onderwerp.

*** Wil je meer weten over de emoties van je peuter? Kwadraad geeft om 10.30 uur een workshop over kijken naar je kind.

*** Om 11.00 uur geeft Helen Weerheim een workshop in de bibliotheek over waar je op moet letten bij het (borst)voeden van je kind. Helen is lactatiekundige IBCLC. Ze informeert, begeleidt en helpt (wordende) moeders en paren bij borstvoedingsvraagstukken. Helen werkt al een aantal jaar samen met Bureau Klasse Kraamzorg (BKK) waar ze informatie-avonden verzorgt voor zwangeren en de bijscholing voor de kraamverzorgenden. Ze hoopt op een interactieve workshop, dus als je een vraag hebt stel deze gerust.

*** Sifra Verloskundigen geeft om 11.30 uur een workshop over Centering Pregnancy, waarin je meer te weten komt over deze nieuwe vorm van zwangerschapsbegeleiding.

*** Vivide geeft om 12.00 uur een workshop over hoe je veilig kunt sporten tijdens en na de zwangerschap.

*** Om 12.30 uur geeft Birth & Balance een workshop met tips over een ontspannen bevalling.


Kraampjes

Verder zijn er kraampjes op de Buik Baby Boefjes markt waar superleuke en handige producten verkocht worden. Birth & Balance verkoopt o.a. etherische oliën die gebruikt kunnen worden als veilig en effectief middel tegen allerlei kwaaltjes in je gezin. Babiloe Kids komt met prachtig en duurzaam speelgoed. Handmade By Robin brengt de mooiste handgemaakte vlaggenlijnen mee. Bijtjes verkoopt geweldige bijtringen, bijtkettingen, speenkoorden etc. van veilige, BPA-vrije siliconen kralen. En Happy Belly verkoopt kraamcadeaus en hippe tweedehands en outlet zwangerschapskleding.


Extra activiteiten

*** Van 10.00 tot 14.00 uur is Hello Baby in de bibliotheek aanwezig om foto’s van jouw zwangere buik of van je kindje te maken. Ontvang van haar een gratis foto!

*** Niekie Kids Design is aanwezig op de markt om je informatie te geven over kinderfeestjes, schminken en muurschilderingen. Van 11.30 uur tot 14.00 uur kunnen kinderen geschminkt worden tot een prachtige prinses, een stoere piraat of wie ze maar willen.

*** Slimme Boefjes staat ook op de Buik Baby Boefjes markt! Heb je nog babykleertjes, die niet meer nodig zijn, lever ze dan in op de markt!
Wij verzamelen kleertjes vanaf maat 50 t/ m 68. Ook welkom zijn: hydrofiele luiers, kruiken, beddengoed, inbaker doeken, draagdoeken, flesjes, kleine knuffeltjes en babyverzorgingsproducten!
Van al deze ingezamelde spullen maken wij een Start Kid voor een half jaar en is bedoeld voor moeders die het financieel moeilijk hebben, in een Blijf van mijn Huis verblijven, of mensen met een vluchtelingstatus.

 

 

 

 

*** Blije kinderen door een zak vol cadeautjes op pakjesavond. Het klinkt misschien vanzelfsprekend maar voor honderden kinderen in onze gemeente is dit niet het geval. Voor deze kinderen zetten bijna 40 vrijwilligers, ondersteund door Woej, zich tot 1 december in voor het project Ieder kind verdient de Sint.
Deze zesde editie zullen ruim 350 gezinnen en 500 kinderen, in de gemeentes Leidschendam-Voorburg, Wassenaar en Voorschoten, blij worden gemaakt op pakjesavond. Ouders ontvangen voor 5 december een zak vol ingezamelde cadeautjes. Ook krijgen zij een cadeaubon om zelf een speelgoed aankoop te doen tijdens de feestelijke uitgifte momenten in vijf wijkcentra in de betrokken gemeenten.
Jij kan er mede voor zorgen dat ook dit jaar kinderen en ouders, die tot de minima behoren, een geweldige pakjesavond gaan ervaren. Met jouw schenkingen van gebruikt speelgoed en cadeautjes voor kinderen tot en met 12 jaar zal deze missie weer slagen!
Tijdens de Buik Baby Boefjes Markt zamelt een team van vrijwilligers, in de kraam van Ieder kind verdient de Sint, de donaties in.

Dank namens alle vrijwilligers & Sint